Geluksclub

Over zelf gelukkiger worden kun je op deze site en in mijn boek alles lezen. Maar geluk uitdelen, zou dat niet veel leuker zijn? Want alleen is ook maar alleen. En je wordt er zelf nog gelukkiger van ook.

Geluk uitdelen

Geluk uitdelen kan op veel verschillende manieren. Zo kun je iemand een compliment geven, iets vriendelijks voor een ander doen of jezelf verrassen. Ook kun je iemand helpen die in een moeilijke situatie zit, om daarmee om te gaan.

Geluk in het kort

Kijk in mijn blogposts nog even terug naar:

Zo fris je nog even op hoe gelukkiger worden ook al weer werkt en doe je inspiratie op.

Geluksclub

Ik nodig je uit om de mensen om je heen mee te nemen in een spiraal omhoog naar meer geluk en positiviteit. Richt je eigen Geluksclub op om geluk uit te delen. Die club kan alle denkbare vormen aannemen: een pagina op Facebook of een discussie op LinkedIn, een actie met een # op Twitter, een groepje vriendinnen uitnodigen om samen iets aardigs te doen: bedenk iets wat bij je past. Als er maar meerdere mensen bij betrokken zijn bij het uitdelen van geluk. En als het maar een structureel iets is, dus iets wat langere tijd gaat bestaan. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een maandelijks etentje met een vriendinnengroep om te bespreken waarvan je geniet, een lunchgroepje op je werk dat goede doelen steunt in pauzetijd of een geluksbevorderende activiteit op de school (‘fotografeer iets moois’) van je kinderen promoten.

Het nut van een Geluksclub

Voor jezelf heeft zo’n Geluksclub ook nut. Op deze site en in mijn boek vind je verschillende wetenschappelijk bewezen manieren om gelukkiger te worden. Als je eenmaal besloten hebt om met één van deze manieren aan de slag te gaan, is het in een groep gemakkelijker om je aan dit besluit te houden. Je helpt dus niet alleen anderen om gelukkiger te worden, zelf heb je er ook profijt van. En dubbel, want van uitdelen wordt je gelukkiger.

Te winnen

Ik wil graag geluk verspreiden. Je kunt me hiermee helpen door een Geluksclub op te richten. Als jij je omgeving in beweging weet te zetten, dan stel ik hier een tegenprestatie tegenover. De meest inspirerende Geluksclub is een boek waard.

Wat moet je hiervoor doen?

Om mee te dingen naar de prijs voor de meest inspirerende Geluksclub, moet je dit doen:

  • Start een Geluksclub met minimaal 3 mensen
  • Verspreid geluk op een manier die bij jullie past
  • Kies een manier die binnen één van de vijf routes naar geluk past
  • Zorg dat het structureel is, dus geen eenmalige bijeenkomst
  • Laat bij de reacties hieronder een korte beschrijving van je Geluksclub achter
  • Bonuspunten: laat andere leden van je Geluksclub hier hun ervaringen delen met jullie Geluksclub!

Tip: zet bij het plaatsen van je reactie een vinkje om op de hoogte te blijven van de reacties van anderen én een vinkje voor het volgen van berichten. Zo mis je niets van deze actie.

Ik denk graag met je mee, dus stel je vragen over je Geluksclub-in-oprichting hieronder. Die beantwoord ik graag.

Ik wens je veel succes en plezier!

——————————————————————————————————

Nieuwsgierig naar meer?

Volg me hier (klik rechts op ‘volgen’), dan krijg je steeds als eerste de nieuwste posts die hier verschijnen in je mailbox. Volg me ook op Twitter: @NancyPeeters of op Facebook(facebook.com/nancyschrijft). En vergeet niet om uit te delen wat je hier gevonden hebt.